NIEUWS EN PUBLICITEIT

Een project als het redden van een kunstwerk hangt van ontwikkelingen aan elkaar. Op deze pagina een overzicht van de laatste ontwikkelingen en links naar kranten-artikelen en radio/tv. Meest recent staat bovenaan.

Schermafbeelding 2018-12-10 om 00.02.10.

Woensdag, 5 december 2018

Wat zijn we blij met die twee weken verlenging van de crowdfunding!

En trouwens ook met de steun van Jack van Aspert, die een week of vier geleden ons team is komen versterken. Hij heeft voor ons al een flinke subsidie weten binnen te slepen! 

Daarmee, en met nog twee forse donaties en natuurlijk een heleboel kleinere maar niet minder welkome, staan we nu op 60%!

Dank aan iedereen die tot nu toe heeft bijgedragen! 

Vandaag nog een bijdrage van de gemeente Goes erbij, en wie weet wie er nog wat wil doneren? We houden tot het laatste moment hoop!

 

Heeft u al gedoneerd? Nee? Het kan nog tot en met 8 december aanstaande op Voordekunst.nl, en elk tientje is welkom!

Afgelopen zaterdag was er trouwens flink wat aanloop tijdens onze "open dag" in het GAK-gebouw. Remco van Schellen, bekend radiopresentator bij Omroep Zeeland, kwam ook langs, en maakte een prachtig 

interview met Elsa. Zie de video hiernaast. 

Tot slot: er zijn inmiddels vijf tegels geadopteerd! De vijf adoptanten zijn inmiddels geïnformeerd over hun inmiddels beperkte bezoekmogelijkheden.

Video: Remco van Schellen. www.Etcetera.plus

Evert's foto bewerkt 5 tegels geadopteer

Woensdag, 21 november

Plottwist!

We mogen de crowdfunding op Voordekunst met twee weken verlengen. En uitgerekend vandaag schoten we dankzij een paar hele lieve donateurs van 16 naar 23 % van ons streefbedrag! Dat stemt hoopvol!  

Heeft u nog niet gedoneerd? Dat kan dus nog steeds: op Voordekunst.nl.

Adopteert u bijvoorbeeld een van de 163 keramische tegels. Al vier donateurs gingen u voor! U ziet, wij halen het dan meteen een tegel weg. ;)

En komt u vooral ook aanstaande zaterdag, 24 november langs. We maken er een mooie middag van in het GAK-gebouw!

Wanneer en hoe laat:

  • Zaterdag 24 november: van 13 tot 17 uur

  • Eventueel ook op andere tijden, op afspraak (via Magdeleen, sms/whatsapp 06-55724740)

Praktisch: de ingang van het gebouw zit achter het hek tussen Dam 7 en 11 in Goes. Als u aan het hek staat, belt of appt u dan even naar Magdeleen: 06-55724740, zij of iemand anders komt dan opendoen.

Evert's foto bewerkt vier tegels geadopt

BELANGRIJK: de eigenaar staat niet toe dat we het hele pand gaan bezichtigen i.v.m. veiligheid. Mocht het u om het pand gaan, dan moet ik u dus teleurstellen: enkel het kunstwerk zal toegankelijk zijn.

BELANGRIJKER: De maakster van het werk, Elsa Westland, is er zeker bij op de zaterdagmiddag. Kom dus, neem iemand mee, en bereidt u voor op een bijzondere ervaring.

Wij zien ernaar uit u te zien!

Zondag, 18 november 2018

De laatste week van onze crowdfunding gaat in. Hoewel we dankbaar zijn voor alles wat tot nu toe binnen is gekomen, valt moeilijk te ontkennen dat ons streefbedrag nog lang niet bereikt is. En dat het knap lastig gaat worden om dat nog te bereiken. Maar zoals het liedje gaat, “It ain’t over till it’s over." Dus ook deze week gaan we er nog eens lekker tegenaan.

Wat gaan we doen? We zetten de deuren voor u open. Of u nu gedoneerd heeft of niet: u bent van harte welkom het werk te komen zien, in het echt, in het GAK gebouw in Goes. Het is toch nu of nooit, en dan maar liever nu, nietwaar? En ook ter plekke zal doneren mogelijk zijn - contant of met creditcard direct op deze site.

Verdere ontwikkelingen: afgelopen week is er iemand langs geweest die zeker interesse heeft, ze gaat het doorspreken met haar collega’s, en dan horen we terug. De afmetingen vormen de grootste uitdaging: bij een kunstwerk van 3,5 bij 4,5 meter heb je nu eenmaal een flinke lap muur nodig.

We hebben ook weer onze opwachting bij de gemeente gemaakt, om tot een oplossing te komen. Laten we hopen dat dat bezoek effect heeft. Maar goed. Voor u zwaait de poort in elk geval open.

Maandag, 22 oktober 2018

 

Gisteren, zondag 21 oktober, lanceerden we dan eindelijk met enige "tamtam" onze crowdfundingsactie. Elsa hield een mooi verhaal, kinderen van de genodigde aanwezigen, trommelden en trommelden, steeds harder om de spanning op te voeren, en toen...
Drukte Elsa op de groene knop! Vanaf dat moment stond de crowdfunding online op Voordekunst.nl, tot en met 24 oktober 2018. En kleindochter Rosa gaf de eerste donatie. 

In de PZC  staat vandaag een mooi artikel van de hand van Willem Adriaansens, met deze fraaie foto van ons tromgeroffel!

Op de Facebookpagina staat trouwens de video waarop te zien is hoe we de crowdfunding van start hebben laten gaan. Hij valt nog te bekijken!

De kop is eraf, de eerste donaties zijn binnen, en de eerste tegel is al geadopteerd. Laat het maar gaan stromen!

Schermafbeelding 2018-10-22 om 12.43.38.

Zondag 14 oktober 2018

Dat is nou ook wat. Alles en iedereen in de startblokken om onze crowdfunding te lanceren, zit er ineens een administratieve kink in de kabel. Gelukkig zijn betrokkenen het snel eens over de oplossing: we starten een week later.

Dus: wij lanceren de crowdfundings-actie zondag 21 oktober, om 17 uur. We doen dat natuurlijk in stijl, bij het werk. Ik ga mijn best doen om er op Facebook "live" bij te zijn. Duim maar, dat dat lukt! En anders: gewoon om 17 uur naar Voordekunst.nl en zoeken op De Verborgen Schat van het GAK gebouw! 

In de PZC van vrijdag 28 september 2018 een mooi artikel van de hand van Rob Paardekam , met video, en deze fraaie foto van Mechteld Jansen.

Het hele artikel lezen: https://www.pzc.nl/bevelanden/crowdfunding-moet-kunstwerk-in-goes-redden-van-de-slopershamer~ab3eed9b/

Schermafbeelding 2018-09-30 om 10.05.46_