Verborgen in de entreehal van het oude GAK-kantoor in Goes, hangt een monumentaal keramisch reliëf van beeldend kunstenaar Elsa Westland.

Het pand wordt in 2019 afgebroken, en het werk is te bijzonder om mee te laten slopen. Om het werk tijdig van van de muur af te halen is er de afgelopen maanden een crowdfundingsactie gevoerd op Voordekunst.nl.

Die is op 10 december 2018 succesvol afgerond!

Daarmee gaan we een nieuwe fase in: het werk wordt van de muur gehaald, en we gaan op zoek naar een nieuwe plek...

HET KUNSTWERK

 

Dit keramisch reliëf is vermoedelijk het grootste in zijn soort in Zeeland.

Het werk doet door de verschillende kleuren boven elkaar, denken aan een dwarsdoorsnede van aardlagen. Maar daarnaast zijn de golven van de zee nooit ver weg.  

HELPT U MEE?

 

Nu het GAK-gebouw in Goes begin 2019 definitief gesloopt gaat worden, moet het werk snel van de muur worden gehaald. Hoe kunt u helpen?

DE KUNSTENAAR

Na een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam begon Elsa Westland in de jaren zeventig van de vorige eeuw haar praktijk als beeldend kunstenaar in Goes. Dat was de start van een eigenzinnig oeuvre...

Mijn naam is Magdeleen van Eersel. Ik ben de dochter van Elsa Westland. Toen mijn moeder het reliëf maakte was ik ongeveer vijf jaar oud. Ik kan me haar toenmalige atelier in Goes nog goed herinneren: de ingang door het poortje aan de Zusterstraat, en dan aan de rechtse kant van het pleintje met die mooie kastanjeboom. Die kastanje staat er nu nog.

Grappig detail: dat oude atelier is vijf minuten lopen verwijderd van het GAK-gebouw.

 

Contactpersoon:

Magdeleen van Eersel

Brugstraat 28

4475 AP  Wilhelminadorp

06-55724740

deverborgenschatvangoes@gmail.com

Zit u op Facebook?

Volg ons dan ook op

www.Facebook.com/deverborgenschatvanhetGAKgebouw

 

© 2020 Magdeleen van Eersel

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now