Droom-workshops & cursussen

Wil je je dromen beter onthouden, beter begrijpen wat jouw onderbewuste probeert te vertellen, en ervaren hoe het is om in verbinding met een groep mensen te staan en dezelfde droom te hebben? Dat kan, in de droomworkshops en -cursussen.

De groepssessies kennen een vrij vaste structuur, met een rituele opening en een sluiting. Daarnaast zijn er vaste elementen die steeds terugkomen: het delen van dromen in kleine groepjes, en later met de hele groep. De droom kan worden uitgespeeld, we kunnen hem tekenen, dansen, zingen, bewegen.

We gaan op droomreis naar onbekende terreinen en droomwerelden. We stellen elkaar gerichte vragen, komen tot inzichten en altijd is er een moment dat je vaststelt wat je gaat doen om de droom te eren en de energie ervan om te zetten in iets tastbaars.

Het zal je niet verbazen dat verbinding, onderlinge verbondenheid een belangrijke factor is in de groepssessies. Je zult merken hoezeer we met elkaar en onze wereld verbonden zijn.

Heel belangrijk: de droom is en blijft van de dromer. Dat betekent dat niemand anders expert is over jouw droom dan jijzelf. Natuurlijk kun je andere mensen raadplegen, en die kunnen heel rake dingen zeggen. Ze kunnen het zelfs echt beter weten dan jijzelf. Maar je bent altijd vrij om wat een ander zegt opzij te leggen als het niet klopt met jouw gevoel bij de droom. Zo houd je zelf de autoriteit; een krachtig gevoel!

Benieuwd geworden? Op de agenda-pagina kun je zien wanneer er een cursus of workshop wordt gegeven.

"Alleen in mijn gedachten kan ik dromen"

Beschilderd kistje met gedichtenbundel erin

Magdeleen van Eersel, 2016

​© 2020 by Magdeleen van Eersel - De Droomkamer 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now